Jonge Almeerder schittert in musical Kinky Boots

ALMERE – De 8-jarige Donny Keune speelt de rol van kleine Charlie in de succesvolle musical Kinky Boots. De jonge Almeerder speelt in totaal 23 voorstellingen verspreid door het hele land. In januari staat hij op de planken in zijn eigen woonplaats Almere.

De 8-jarige Donny speelt de rol van kleine Charlie. (Foto: Roy Beusker)


Donny heeft al een aantal voorstellingen achter de rug en geniet met volle teugen. Op een theaterschool zit hij niet, maar hij blijkt een natuurtalent te zijn. Donny speelde eerder al in de musical Fun Home. Zij zus Kyara had hem opgegeven voor de audities en hij werd geselecteerd. Het was opnieuw zijn zus die hem aanmoedigde om auditie te doen voor Kinky Boots en ook dit keer kreeg Donny de rol. “We reizen het hele land door, maar dat hebben we er natuurlijk graag voor over. Donny vindt het geweldig. Hij heeft een hele lieve kinderbegeleider en alles is heel goed geregeld”, vertelt zijn trotse moeder Astrid. En niet alleen zijn familie is trots, ook op zijn school de Flierefluiter in Almere Haven leven de docenten en medeleerlingen met Donny mee.

 

Kinky laarzen
In de musical Kinky Boots erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Dan komt Simon op zijn pad, een bokser die het liefst door het leven gaat als de flamboyante Lola. Om de fabriek te redden storten Charlie en Lola zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Donny speelt de rol van de jonge Charlie. Hij leeft zich helemaal in en is thuis fanatiek aan de slag gegaan met make-up en op hakken lopen, want dat moet hij aan het einde van de voorstelling ook doen. Donny vindt dat allemaal geen enkel probleem en hij speelt zijn rol met verve.

 

Kinky Boots is op 8 en 9 januari te zien in de Almeerse schouwburg Kunstlinie Almere Flevoland. Donny speelt in de voorstelling van 8 januari. Er doet overigens nog een Almeerder mee aan deze musical. Paul Donkers, die al vele musicalrollen op zijn naam heeft staan, speelt namelijk de rol van George.

Artikel geplaatst op: 09 december 2019 - 15:21

Gerelateerd

Delen