Mo Hersi maakt mockumentary The last African in Europa

ALMERE – "Laten we de grenzen op 30 maart maar sluiten tussen Afrika en Europa", stelt comedian en programmamaker Mo Hersi voor. "Maar dan wel aan beide kanten." Hersi maakte de mockumentary 'The Last African in Europe' om zijn standpunt kracht bij te zetten. De film gaat woensdag 26 februari in première in De Nieuwe Bibliotheek in Almere.

 

In deze mockumentary (een genre waarbij een onderwerp, fictief of echt bestaand, wordt besproken zoals in een documentaire) schetst de Almeerse comedian en programmamaker een doemscenario. Hij is de laatste Afrikaan in Europa. Nederland staat voor de helft onder water, Europa is in een crisis beland en Afrika heeft de grenzen hermetisch gesloten. "Ik wil inzichtelijk maken wat de gevolgen zijn als alle Afrikanen Europa verlaten en Europeanen uit Afrika moeten vertrekken", aldus Hersi.

 

Zwarte humor
Hij hoopt de kijker inzicht in de vluchtelingenproblematiek te geven. "En dat ze de zwarte humor ervan inzien. De reacties van de kijkers zijn zeer positief. Ze vragen mij dan: hoe kunnen we het anders doen? Ofwel: hoe komen we weer dichter bij elkaar, in plaats van verder polariseren." De documentaire is opgenomen in het Griekse Athene en Almere, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Den Haag. Wie aanwezig wil zijn bij de première moet er snel bij zijn, want de kaartverkoop gaat hard. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de nieuwe bibliotheek.

 

Artikel geplaatst op: 19 februari 2020 - 10:09

Gerelateerd

Delen