Wachten op tweede Kersenbloesemfeest in Regenboogbuurt

REGENBOOGBUURT – In de Terracottastraat wordt dit voorjaar opnieuw het Almeerse Kersenbloesemfeest georganiseerd. Wanneer de tweede editie van het evenement plaatsvindt is nog niet precies te zeggen. "Het is net zo spannend als de vorige keer, want ook dit jaar bepaalt de natuur wanneer het feest zal zijn. Het is wachten tot de bloesem bloeit", vertelt Diana van Diepen namens de organisatie.

Japanse sferen tijdens het eerste Kersenbloesemfeest in 2019. (Foto: Fred Rotgans)

 

De 850 Japanse sierkersenbomen in de Regenboogbuurt in Almere Buiten hebben altijd veel bekijks wanneer zij in volle bloei staan. "Bruidsparen maken er hun trouwfoto's en om de een of andere reden worden er ook altijd veel foto's met paarden gemaakt."

 

Lente vieren
Het is een Japanse traditie om met het Kersenbloesemfeest de komst van de lente te vieren en met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Het Almeerse Kersenbloesemfeest werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd op initiatief van Stichting Regenboogbuurt Almere en archeologische VINDplaats Zenit. "Het was een geweldige dag, met een zonnetje, een relaxte sfeer en veel blije mensen", blikt Van Diepen terug. "We ontvingen gasten uit heel Nederland."

 

Vertier
Naast picknicken is er tijdens de Almeerse editie nog veel meer vertier rondom het thema Japan. Zo zullen gidsen weer van alles vertellen over de kersenbloesemtradities én over de kleurrijke Regenboogbuurt. Het exacte programma wordt in de aanloop naar het evenement bekendgemaakt.

Het wordt in elk geval net als vorig jaar weer een ééndaags gratis evenement, op een zaterdag of een zondag in maart of april (of op tweede paasdag 13 april). De exacte datum wordt circa twee weken van tevoren bekendgemaakt. Volg de ontwikkelingen op www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere.

Artikel geplaatst op: 24 februari 2020 - 15:19

Gerelateerd

Delen