(Recensie) Op het puntje van de stoel bij Spraakwaterval

Door Robert Mienstra

 

HAVEN CENTRUM – Jongeren hebben wat met taal. Dat bleek tijdens de tweede editie van Spraakwaterval op vrijdag 28 februari bij Creative Artlabs in de Bivak 1. Een uitverkochte zaal met voornamelijk jongeren luisterde aandachtig naar tal van optredens van jonge gevorderde taalkunstenaars en naar aanstormende talenten. Almere DEZE WEEK was aanwezig.

 

Rake poëzie bij Spraakwaterval bij Creative Artlabs (Foto: Almere DEZE WEEK)

Van alles passeerde de revue, zoals poëzie, verhalen, rap en taalperformences. Spraakwaterval toonde aan dat jongeren wel degelijk wat met taal hebben en dat ook willen laten weten en laten horen. Opvallend was dat een aantal gedichten lang was, soms wel twintig minuten. Dat riep diverse emoties op: verbazing wisselde af met irritatie. En dat leverde mij het besef op dat ik gegrepen werd door de optredens. De poëzie raakte me, zette me aan het denken. Dat stemt optimistisch over de betrokkenheid van de jeugd met taal en poëzie. In Almere is duidelijk een jonge generatie aanwezig die aan de weg timmert. En zij bracht mij op het puntje van mijn stoel.

 

Behoefte
Spraakwaterval werd georganiseerd door Mart Schalken, een 24-jarige Almeerse dichter en rapper, in samenwerking met Creative Artlabs Almere in de Bivak 1, het oude politiebureau in Haven. Creative Artlabs slaat hiermee een weg in die poëzie en taaloptredens op de kaart zet voor jongeren. En laat zien dat aan dit soort optredens bij de jeugd behoefte is.

Spraakwaterval kreeg een bijdrage van het Ik Ben Geweldig fonds (ikbengeweldig.nl) dat jongeren met initiatieven voor de gemeenschap ondersteunt.
Meer informatie: www.spraakwaterval.top

 

Rake poëzie bij Spraakwaterval bij Creative Artlabs (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Artikel geplaatst op: 04 maart 2020 - 11:05

Gerelateerd

Delen