Artiesten spelen werk van Bob Dylan bij The Library Sessions

STAD – De eerstvolgende editie van The Library Sessions in de bibliotheek staat in het teken van het Boekenweek-thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Verschillende artiesten spelen donderdagavond 12 maart in bibliotheek Stad het werk van Bob Dylan, een rebel en dwarsdenker pur sang.

Jaïnda Buiter treedt ook op.

 

Bob Dylan won in 2016 de Nobelprijs voor de Literatuur. Naast politieke en sociale teksten schreef hij ook filosofisch en literair werk. Liederen en teksten van Bob Dylan worden op 12 maart vertolkt door verschillende singer-songwriters, bands, muzikanten & dichters, die eenmalig als collectief komen optreden tijdens deze avond. Een van hen is Jaïnda Buiter. De 17-jarige Almeerse ambieert een carrière als singer-songwriter in de muziekwereld en is al hard op weg. Zij volgt het Junior Jazz College aan het Conservatorium en won kortgeleden de eerste prijs bij het Almeerse talentenpodium 'Kempenaar Festival 2019'.

 

“Onze wegen hebben elkaar gekruist tijdens dit festival, waar ik de presentatie deed. Ik was enorm onder de indruk van haar stemgeluid”, vertelt Joey Touwslager van Hkconcerten (organisator van The Library Sessions). “Ik zie haar als het grootste talent wat Almere op dit moment te bieden heeft, dus het was een no-brainer om haar voor zo'n mooie avond als deze te vragen. We zijn dan ook blij dat ze mee doet, wat natuurlijk voor alle artiesten deze avond geldt. We hebben ook dit keer weer een fantastische samenstelling artiesten en ik denk dat het publiek enorm verrast zal worden.”

Zo kan het publiek naast Jaïnda genieten van You Me & the Other Folks, Assorted Travellers, Aidan & the Wild, To Twelve, Lucifer Music, Lewin, violist Sietse van Gorkom en Justin Samgar (spoken word).

 

Deze muzikale avond is donderdag 12 maart van 19.45 tot 21.45 uur in de nieuwe zaal van Bibliotheek Stad. Kaarten kosten 7 euro voor leden en 9 euro voor niet-leden zijn verkrijgbaar bij de klantenbalies van de bibliotheek en www.denieuwebibliotheek.nl.

 

Artikel geplaatst op: 04 maart 2020 - 09:38

Gerelateerd

Delen