Bedrijfshal Splijtbakweg omgetoverd tot expositieruimte

 

‘In Almere is grote behoefte aan kunst, we snakken naar meer’

 

BUITEN – Een leegstaande bedrijfshal aan de Splijtbakweg is tot en met 22 maart omgetoverd tot expositieruimte. Zaterdag werd daar onder grote belangstelling de tentoonstelling VANAF! geopend. “In Almere is grote behoefte aan deze dimensie van het bestaan; de kunst. We snakken naar meer”, sprak kunsthistorica Ans van Berkum in haar openingstoespraak.

Bezoekers bij de installatie 'Buitelaars' van Els Franken.

 

De tentoonstelling is georganiseerd door de Almeerse kunstenares Els Franken, die zelf haar atelier heeft in het te koop staande bedrijfspand aan de Splijtbakweg. Zij nodigde haar studiegenoten van de Nieuwe Akademie Utrecht uit om hun examenexpositie AF! van zes jaar geleden een vervolg te geven. Met hun nieuwe tentoonstelling VANAF! laten zij zien waar zij op dit moment mee bezig zijn. Het resultaat is een verrassende en veelzijdige expositie met heel diverse werk, waaronder videoprojecties, schilderijen, tekeningen, beeldend werk en ruimtelijke installaties.

 

Ans van Berkum benadrukte in haar openeningswoord dat het goed is goed om als kijker even wat langer stil te staan bij de makers en hun werken. “Ik heb zelf met de makers samen naar de werken gekeken en steeds gingen er voor mij lichtjes op: O ja, dáár gaat het om. Een van de manieren om meer te gaan zien is: erover praten. Met de makers, met de mensen die naast je staan, of gewoon stilletjes in jezelf zonder dat iemand het hoort.”

 

Els Franken kijkt als organisator trots en tevreden terug op de opening. “Met mooie rake openingswoorden door Ans van Berkum, prachtige zang door de 16-jarige Suus Luyten en zo’n tachtig bezoekers was het zeer geslaagd. We hopen dat we nog lang gebruik mogen maken van dit mooie pand en dat we hier nog veel meer kunstevenementen kunnen organiseren.”

 

VANAF! is nog tot en met zondag 22 maart te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur op de Splijtbakweg 15 in Almere Buiten.

Artikel geplaatst op: 09 maart 2020 - 10:51

Gerelateerd

Delen