Het Klein Theater Almere speelt ‘Dwaalsporen en Zoeklichten’

ALMERE – Stichting Het Klein Theater Almere brengt in mei de voorstelling ‘Dwaalsporen en Zoeklichten’ op de planken. Een verhaal over zes zwervers die vechten voor het behoud van hun vaste ontmoetingsplek. De repetities zijn in volle gang en Almere DEZE WEEK was er afgelopen week bij.

Een groep zwervers staat lijnrecht tegenover een ijverige ambtenaar die hen weg wil hebben. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Er wordt gerepeteerd in Creative Artlabs aan de Bivak in Haven. “Wij hebben hier een nieuwe oefenruimte gevonden en daar zijn we heel blij mee”, vertelt bestuurslid Martin van den IJssel van Het Klein Theater Almere. Regisseur Chantal Demarteau onderwerpt de spelers eerst aan korte warming-up, gevolgd door een groepsimprovisatie. “Jullie zijn ingesneeuwd in een berghut, laat zien hoe jullie omgaan met deze situatie”, luidt de opdracht. Meteen springen de acteurs in hun rol en het resultaat is een komische sketch waarin zij gezamenlijk een manier zoeken om zich te bevrijden uit deze benarde positie.

 

Vrijstaat Vagebond

Na het inspelen wordt overgaan naar het vierde bedrijf van de nieuwe voorstelling ‘Dwaalsporen en Zoeklichten’. Het verhaal gaat over zes zwervers die elkaar iedere dag ontmoeten voor de ingang van een afgesloten spoorwegtunnel. Wanneer een ijverige ambtenaar hen daar weg hebben, leidt dit tot het oprichten van de vrijstaat Vagebond.

“In de loop van het stuk openbaren zich de levensverhalen van deze totaal verschillende personen. Van een gesjeesde filosoof, een schizofreen, een autist en een gothic, tot een drankverslaafde hoer en een mislukte dichter”, vertelt Van den IJssel. “Ondanks de onderliggende tragiek blijven de zwervers optimistisch en valt er naast een traan vooral heel veel te lachen.”

 

De voorstelling is op 15 en 16 mei te zien in de Glasbak aan de Lierstraat. Houd voor meer informatie de Facebookpagina van stichting Het Klein Theater in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief via info@hetkleintheater.nl.

 

Artikel geplaatst op: 09 maart 2020 - 08:55

Gerelateerd

Delen