Kleinkunst en hiphop komen samen bij ‘In Rap en Roer!’

Rappers gaan dialoog aan met het publiek

 

ALMERE – ‘In Rap en Roer!’ is een interactieve voorstelling waarin rappers de dialoog aangaan met het publiek. Toeschouwers doen vanuit hun theaterstoel met hun mobiele telefoon mee en dragen rechtstreeks bij aan het verhaal van de freestylers en muzikanten op het podium.

(Foto: Claudia Kamergorodski)

 

 

‘In Rap en Roer!’ wordt gemaakt met de akoestische muziek van de Almeerse kleinkunstenaar Caroline in’t Veld, gecombineerd met beats en lyrics van de Almeerse rapper MC DRT. Stichting InnerCircle heeft hiertoe opdracht gegeven, om een verbinding te maken tussen jongerencultuur en theaterpubliek. Voorzitter Asjen van Dijk: “Wij laten zien dat cultuur voor iedereen samen is. Die 90 minuten voorstelling vliegen om, ik ben geraakt door de teksten, heb gelachen, keihard meegezongen en vooral ben ik verbaasd. Alle oordelen die ik had over rappers zijn verdwenen. Wat een woordkunst komt hier van het podium.”

 

Uniek concept

“Goed muziektheater gaat prima samen met hiphop en urban art als je de makers maar tijd geeft om aan elkaar te wennen. Met die visie hebben we dit format ontwikkeld”, zegt regisseur Niels van der Schaaff. “Je kunt jongeren en ouderen wel samen naar theater willen halen, maar hoe zorg je dat ze allemaal een avond hebben die goed bevalt? Het is een uniek concept.”

 

Voorprogramma

Vanuit vier creatieve broedplaatsen wordt door talent uit Almere, Lelystad, Utrecht en Apeldoorn voor elke voorstelling een nieuw voorprogramma gemaakt. Meedoen aan een artlab of aan het voorprogramma kost niets. Aanmelden kan via www.facebook.com/InnerCircleAlmere.

 

Première

‘In Rap en Roer’ gaat op 12 maart in première in theater Agora Lelystad. Op 22 maart is de voorstelling te zien in Corrosia in Almere Haven. Daarna volgt een toer langs Dronten, Lelystad, Apeldoorn en Utrecht. Kaarten voor minder dan 10 euro zijn verkrijgbaar via de website van het theater. Bekijk de volledige speellijst op rap-en-roer.Innercircle.nl

 

Artikel geplaatst op: 09 maart 2020 - 10:58

Gerelateerd

Delen