Geen Kersenbloesemfeest, wel foto's

ALMERE - Het Kersenbloesemfeest is afgelast vanwege de landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. "Maar mensen kunnen natuurljk wel zelf komen genieten van de bloesem, want die bloeit volop", aldus de organisatie.

(Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Op Facebook is inmiddels een nieuw evenement aangemaakt: Kersenbloesemfoto's Almere 2020. "Daarin kan iedereen zijn bloesemfotos van de Japanse Sierkersen in de Regenboogbuurt delen en zo iedereen laten meegenieten".

 

In de Regenboogbuurt zijn twee lange lanen met in totaal 850 sierkersenbomen. Een indrukwekkend gezicht nu deze in bloei staan. De bloesemknoppen zijn de afgelopen weken nauwlettend in de gaten gehouden en net toen vorige week de datum van het Kersenbloesemfeest was vastgesteld op zaterdag 21 maart, moest het evenement worden afgeblazen vanwege het coronavirus. Er zouden diverse activiteiten worden georganiseerd rondom het thema Japan, want in Japan wordt met het Kersenbloesemfeest (Hanami Matsuri) de komst van de lente gevierd. Het is voor Japanners een traditie om dan met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. 

Artikel geplaatst op: 15 maart 2020 - 12:41

Gerelateerd

Delen