Culturele instellingen dicht en evenementen afgelast

ALMERE – Vanwege de Corona-maatregelen die premier Mark Rutte vanmiddag aankondigde sluiten onder meer KAF, Corrosia, PIT Veiligheidsmuseum, Almere Jungle en podium de Meester voorlopig de deuren voor bezoekers. De bbibliotheek in Stad heeft alle voorstellingen in de theaterzaal geannuleerd. Evenementen en activiteiten met meer dan 100 bezoekers worden verplicht afgelast.

 

“Wij nemen we de gezondheid en veiligheid van bezoekers, artiesten en medewerkers zeer serieus. Op basis daarvan hebben wij het besluit genomen om alle voorstellingen tot en met 31 maart te annuleren. Ook de expositieruimtes en horeca zijn gesloten”, meldt Kunstlinie Almere Flevoland. “Mensen die kaartjes hebben gekocht krijgen vrijdag 13 maart allemaal persoonlijk bericht.”

 

Ook Corrosia Theater Expo & Film is tot en met 31 maart dicht. Dit betekent dat zaterdag ook de feestelijke open dag en de opening van de expositie Valentina Gal - Cracks of deviancy niet doorgaan. 

 

PIT Veiligheidsmuseum sluit ook tot nader order de deuren voor het publiek en Bibliotheek Almere laat weten dat alle activiteiten in de nieuwe zaal in bibliotheek Stad vanaf nu komen te vervallen. Op de korte termijn gaat dat om The Library Sessions over Bob Dylan, de jeugdvoorstelling 'De Trommel vertelt' en alle films.


Ook Almere Jungle op de Kempaan is voorlopig dicht. "Omdat wij naast een indoor-dierenpark ook een zorginstelling zijn en derhalve te maken hebben met mensen met een lagere weerstand vinden wij het onverantwoord nog publiek te ontvangen." 

 

Diverse evenementen zijn afgelast, zoals het Kersenbloesemfeest in de Regenboogbuurt op 21 maart,  Kom in de Kas op 4 en 5 april en NL Doet komend weekend . Ook de Goede Rede Concerten in maart gaan niet door. Het gaat onder andere om de Johannes Passie van het Apollo Ensemble en de Piano Day. Staatsbosbeheer heeft uit voorzorg alle excursies afgeblazen en eerder deze week werd al de Seniorenmiddag van komende zaterdag afgelast.

 

Ook verschillende sportevenementen zijn afgeblazen, waaronder de 35ste Lenteloop bij Almere'81 op 22 maart en geplande voetbalwedstrijden. 

 

Houd de websites van de evenementen en organisaties in de gaten voor updates.

Artikel geplaatst op: 12 maart 2020 - 20:34

Gerelateerd

Delen