Cultuurfonds brengt gevolgen voor cultuursector in kaart

ALMERE – De Coronacrisis raakt ook de cultuursector enorm. Cultuurfonds Almere is bezig om de gevolgen voor deze sector in kaart te brengen en Almeerders die in deze sector werken van de meest actuele informatie te voorzien.

 

“De eerste ondersteunende maatregelen zijn afgekondigd. We merken wel dat de hoeveelheid aan informatie soms verwarrend kan zijn, dat niet iedereen alle relevante informatie meekrijgt en dat er behoefte is om ergens vragen te kunnen stellen”, aldus Cultuurfonds Almere. Op de website van het Cultuurfonds wordt daarom een uitgebreid overzicht gegeven van alle maatregelen en regelingen voor mensen die in deze sector werken.

 

“Uitvoerend kunstenaars, flexwerkers, gezelschappen en producenten zien al hun inkomsten per direct wegvallen. Ook culturele schoolactiviteiten worden geannuleerd nu ook de scholen dicht zijn”, aldus Cultuurfonds Almere. “Werk in de amateursector valt per direct weg, zodat duizenden docenten en professionals die als zzp’er werken in alle kunstdisciplines geen inkomsten hebben. Fotografen, contentproducenten, vormgevers, architecten en andere creatieven zien hun omzet drastisch teruglopen of geheel wegvallen.”

 

'Ga in gesprek'

Zo zag de Almeerse muzikante en kleinkunstenaar Caroline in ‘t Veld haar theatertour ‘In Rap en Roer’ in het water vallen. “Wordt niet boos. Ga niet freaken. Ga het gesprek aan en vraag wat er mogelijk is. Wees eerlijk over je problemen, geef niemand de schuld. En vooral: ga praten, doe het niet alleen!”, is haar advies. “Cultuurfonds Almere zit in elk geval klaar om te luisteren en zij helpen waar ze kunnen.”

 

Inzichtelijk maken

Cultuurfonds Almere en de gemeente Almere zijn de gevolgen voor makers en organisaties in de Almeerse creatieve en cultuursector in kaart aan het brengen. “We vragen Almeerders die in deze sector werken ons te helpen om dit meer inzichtelijk te maken door een mail te sturen naar info@cultuurfondsalmere.nl met daarin kort hun beroep, de afgezegde activiteiten, misgelopen inkomsten tot en met 6 april en eventueel andere opmerkingen of vragen.”

 

Kijk op de website van Cultuurfonds Almere wordt een overzicht gegeven van alle maatregelen en belangrijkste regelingen voor de Cultuursector.

Artikel geplaatst op: 19 maart 2020 - 08:59

Gerelateerd

Delen