Ondernemers starten afhaal- en bezorgdiensten 

ALMERE – Uit eten gaan is nu natuurlijk uit den boze. Ondernemers proberen hun klanten toch te bedienen door middel van afhaal- en bezorgdiensten. Zo verklaarde restaurant Pallas-Athene in Tussen de Vaarten deze week de eerste Greek Drive voor geopend.

Het nieuwe all-you-can-eat restaurant Festijn Culinair bezorgt nu ook. (Foto: Festijn Culinair)

 

“Het bericht dat wij de deuren moesten sluiten kwam natuurlijk hard aan. De impact van dit nieuws was echt enorm”, vertelt Wally Paraschou, eigenaar van het Griekse specialiteitenresetaurant aan de Rembrandtweg. “Natuurlijk hadden we het wel een beetje zien aankomen door de situatie in Italië en was er al een strijdplan in de maak. Mensen kunnen hun bestellingen nu via de telefoon doen en 20 minuten later staat het eten klaar. Zodra mensen op de parkeerplaats staan geven zij weer even een belletje en dan wordt hun bestelling naar de auto gebracht”, aldus Wally. “Daarnaast bezorgen we nu ook in heel Almere bij bestedingen vanaf 50 euro. Wij hebben ook met andere restauranthouders contact over hoe om te gaan met deze situatie. Waar we kunnen steunen we elkaar. Verder voelen we ons gesteund door onze klanten, die ons gelukkig nog steeds weten te vinden.”

 

Thuis uiteten

Ook Brasserie de Bergerrie op de Grote Markt start met het leveren van culinaire gerechten voor thuis. “Zo kunnen mensen genieten van een avondje uit in hun eigen huis met onze vertrouwde gerechten.” Ook all-you-can-eat restaurant Festijn Culinair is een bezorgservice gestart. Het jaar 2020 was al rampzalig gestart voor eigenaren Freek Schaefers en Yuk-ha Tang. Hun andere restaurant Tang Dynastie werd in februari getroffen door een flinke brand en is sindsdien gesloten. “We zijn er nog steeds kapot van. Het is onbeschrijfelijk hoeveel pijn zo’n brand doet”, zegt Schaefers. Klanten werden doorverwezen naar hun nieuw geopende restaurant Festijn Culinair aan de Trekweg. “Dat is heel mooi geworden, maar nu helaas helemaal leeg. We bezorgen nog wel, al gaat dat niet altijd soepel. Gisteren lag bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl en ideal eruit. Mensen kunnen ons het beste bellen of bestellen via de webshop op onze site.”

 

Bezorgactie Bakker Bart en Slagerij Verhoef

Slagerij Verhoef en Bakker Bart in het centrum van Almere Haven gaan vanwege het coronavirus ook tijdelijk bezorgen, al zijn de winkels vooralsnog ook gewoon geopend. “In deze periode is het misschien moeilijk voor sommigen om de deur uit te gaan, daarom maken we het voor deze mensen mogelijk om hun bestelling telefonisch of per mail bij ons te plaatsen. Wij bezorgen de bestellingen gratis thuis”, aldus de beide winkeliers. “Verder laten we in onze winkel niet meer dan 10 klanten binnen om de geadviseerde veilige afstand te kunnen waarborgen en bij de ingang van de winkel hebben we desinfectiemiddel staan.”

 

Ondernemers roepen inwoners verder op om ook vooral hun boodschappen te doen bij de lokale middenstanders, die het ook moeilijk hebben in deze tijd. En kijk op de websites van jouw favoriete restaurants of zij in deze tijd wellicht ook thuis bezorgen.

 

Artikel geplaatst op: 19 maart 2020 - 12:08

Gerelateerd

Delen