Voorstelling Lucifer van SubSub verplaatst

ALMERE -  Ttheatergroep SubSub moet haar repetities staken omdat het niet verantwoord is om nog langer door te gaan met repeteren. Hierdoor is de Almeerse jongerentheatergroep genoodzaakt de voorstelling Lucifer, die op 11 april 2020 in première zou gaan, te verplaatsen naar een moment later dit jaar.

SubSub heeft de repetities van Lucifer stilgelegd. (Foto: Claudia Kamergorodski)

 

De nieuwe voorstelling Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad. Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid. In het verhaal komt de engel Lucifer in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde.

 

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe reeks data voor na de zomer van 2020. Iedereen die een kaartje gereserveerd heeft via de website van de theatergroep is hierover al geïnformeerd. Op www.subsub.nl worden het laatste nieuws gedeeld.

Artikel geplaatst op: 19 maart 2020 - 10:56

Gerelateerd

Delen