BonteHond komt met digitale dansflashmob-première

ALMERE – Het afgelasten van een première is, net als alle andere annuleringen in het land, een treurig moment. Maanden aan werk wordt voor onbekende tijd op de plank gezet en dat waar naar uit wordt gekeken is opeens niet meer. Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond en DOX vinden het zonde om alles nu helemaal te laten vallen. Daarom organiseren zij een digitale flashmob première van hun nieuwe voorstelling De Zijlijn, een voetbalvoorstelling over emancipatie.

 

“Juist nu is het belangrijk dat we dingen – vanuit huis- samen doen. Samen staan we sterk”, aldus BonteHond. “In Nederland worden massaal leuke workshops en sportchallenges gedeeld, klappen we allemaal voor de hulpverleners en borrelen we gezamenlijk via Google Hangout of de Houseparty app. Iedereen doet van alles om toch op afstand samen te zijn.”

 

Dans challenges

Daarom organiseren BonteHond en DOX een digitale première in de vorm van een collectieve dans, waaraan iedereen kan deelnemen. Van de choreografieën uit de voorstelling De Zijlijn is een compilatie gemaakt, die in zes delen is geknipt. “Elke dag komt er een instructiefilmpje online waarin één van de dansers uit de voorstelling een deel uitlegt, zodat iedereen thuis de volledige dans op eigen tempo kan leren.”

Iedereen wordt aangemoedigd om de dans te leren en de voortgang online te delen op zijn eigen Social Media kanaal met de hashtags #DEZIJLIJN #BONTEHOND #DOX . “Zo tellen we elke dag af naar zondag 29 maart, wanneer de dans om 17.00 uur via ZOOM live met z’n allen wordt uitgevoerd. Daarna zullen we vervolgens digitaal proosten op deze eerste, en hopelijk laatste, digitale-flashmob-première.”

 

Kijk voor meer informatie over De Zijlijn en de Challenge op de website van DOX of BonteHond of volg ze op sociale media.

Artikel geplaatst op: 25 maart 2020 - 09:03

Gerelateerd

Delen