Suburbia blaast ook zomervoorstelling op Kemphaan af

ALMERE – De Almeerse theatergroep Suburbia ziet zich door de coronacrisis genoodzaakt om na de afgelasting van de Judas-tournee ook de jaarlijkse zomervoorstelling op De Kemphaan af te blazen. "Dit zijn ongekend tijden, die vragen om ongekende maatregelen."

Ook de voorstelling van Judas zijn geannuleerd. (Foto: Bart Grietens)

 

"De nieuwe maatregel beperkt samenkomsten tot 1 juni. Dat is slechts twee dagen voordat we de zomervoorstelling zouden gaan spelen en wie weet wordt dit nog wel verlengd. Een te grote onzekerheid voor ons en voor de bezoekers”, aldus Suburbia. “Tegelijkertijd zijn wij ons pijnlijk bewust van de grote gevolgen die dit heeft voor de medewerkers, partners en de acteurs, en alle andere ZZP’ers die onze voorstellingen mede (mogelijk) maken.”

Suburbia heeft besloten de deuren tot het eind van dit seizoen te sluiten en de blik te verleggen naar het volgend seizoen. “Tot die tijd maken we alternatieve plannen. Zo gaat Suburbia in de Buurt door, maar op eigen, online, wijze. We spitten in de archieven op zoek naar registraties die we kunnen vertonen, we verzamelen ideeën hoe we theater kunnen maken in deze ongekende tijd. Ideeën zijn welkom.”

 

Van 5 oktober tot en met 18 december gaat Suburbia weer de theaters in met de voorstelling 'Een goed jaar'. Anneke Blok en Paul R. Kooij spelen de ouders in dit portret van een hecht gezin in zwaar weer.

 

Volg theatergroep Suburbia op sociale media om op de hoogte te blijven of kijk op www.theatergroepsuburbia.nl voor actuele informatie. 

Artikel geplaatst op: 26 maart 2020 - 11:44

Gerelateerd

Delen