Stichting ‘mama weet alles’ biedt hulp bij opvoeden van tieners
Gespreksgroep voor ouders van pubers

STAD CENTRUM – Stichting ‘mamma weet alles’ start donderdag 8 december een nieuwe netwerkgroep voor ouders met pubers. Deze gespreksgroep start in samenwerking met de gemeente Almere en is een particulier initiatief.
Stichting mamma weet alles is opgericht door Marina van der Wal. (Foto: aangeleverd)

Stichting mamma weet alles is in heel Nederland actief met het starten van gespreksgroepen voor ouders met pubers. Deze groepen zijn geliefd bij ouders van brugklassers. Niet alleen voor kinderen is de overgang naar het voortgezet onderwijs groot, maar ook ouders hebben juist in deze periode veel vragen over het veranderende gedrag van hun kind, het loslaten en het stellen van grenzen.
Vragen die ouders vroeger tussen neus en lippen door aan andere ouders stelden –wachtend op het schoolplein – komen steeds minder voor. De groepen van mamma weet alles bieden ouders eigenlijk een soort schoolplein. Maar dan comfortabel, aan een tafel met thee en koffie.
Eerste bijeenkomst op 8 december

De eerste bijeenkomst wordt bijgewoond door een medewerker van de stichting. Per groep is er een toolkit beschikbaar met informatie en een tafelagenda die ouders de mogelijkheid biedt om op een prettige, gestructureerde manier een gesprek te voeren. Voorbereiding is niet nodig en omdat de netwerkgroepen uitgaan van een gesprek heeft een bijeenkomst ook geen schools karakter. Na de eerste bijeenkomst met een medewerker van de stichting gaan de ouders op eigen kracht verder.
De kosten per avond zijn een euro voor koffie en thee. Ouders die interesse voor deze avond hebben, komen donderdagavond 8 december om 19.00 uur naar buurtontmoetingscentrum Kolkzicht aan de Klokkeluiderstraat 57.
Meer informatie: www.mammaweetalles.nl.
Artikel geplaatst op: 07 december 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen