Aanbevelingen voor aantrekkelijker stadscentrum

STAD CENTRUM - Onder het motto 'Mensen maken het stadshart', hebben woensdag 8 september veertien positief gestemde Almeerders met passie voor het stadshart, gebrainstormd over de aantrekkelijkheid van het stadshart. Dat gebeurde onder leiding van Brigitte Hulscher, initiatiefneemster van de discussie 'Linked to Almere' op LinkedIn en de bijeenkomst.
Brigitte Hulscher, initiatiefneemster van de discussie over het stadshart. (Foto: Fred Rotgans)

Het doel was door middel van dialoog te komen tot een 'shortlist' met aanbevelingen voor het stadshart waarmee de aantrekkelijkheid en verblijfskwaliteit worden vergroot. Het betreft het hele stadshart, van Weerwater tot aan het station met de complete functiemix van wonen, werken, winkelen, ontspannen, uitgaan, cultuur, ontmoeten en verblijven. Het stadshart voor de kloppend hart functie van de stad, en niet alleen een 'citymall'.
Op het gebied van sfeer en behaaglijkheid, diversiteit en compleetheid aan winkels, horeca, branches en formules plus aanbod in de winkels, moet er nog wel wat gebeuren. Een suggestie was een met planten begroeide wand. Herinrichting van de Esplanade met groentegels en kiosken, horeca en banken aan het water, verwarmde terrassen en een stadsstrand. Meer diversiteit aan winkels, meer zelfstandige en/of creatieve ondernemers en kleinere units. Meer levendigheid door de podiumfunctie van het stadshart te stimuleren met muziek en theater op straat.
Nieuwscafé

De aanbevelingen worden vrijdag 24 september ingebracht tijdens het debat in de bibliotheek met onder andere vertegenwoordigers van UnibailRodamco, wethouder Ben Scholten en de OVSA. Om 17.00 uur in het Nieuwscafé, vrije toegang voor iedereen. Deze discussie is verder te volgen op de LinkedIn-groep 'Linked to Almere'.
Artikel geplaatst op: 17 september 2010 - 10:37

Gerelateerd

Delen