Wethouder Ineke Smidt: “Zo, en nu aan het werk!”
Nieuwe werkorganisatie Almere Werkt! gelanceerd

DE STEIGER - Op bedrijventerrein De Steiger werd donderdag 14 april de nieuwe werkorganisatie Almere Werkt! gelanceerd. Gemeente Almere en Tomingroep gaan hiermee opnieuw de samenwerking aan bij het ondersteunen en re-integreren van mensen met een uitkering. In bijzijn van wethouder Ineke Smidt en directeur van Tomingroep Frank Oskamp werd de aftrap gegeven.
“Dit project symboliseert plezier in werken en de kracht van waaruit we aan de slag gaan”, aldus wethouder Ineke Smidt. “De insteek is niet uitgaan van waar je recht op hebt, maar van wat je nodig hebt om de regie over je eigen leven te voeren. Werk speelt daarbij een belangrijke rol. Het betekent dat je meedoet in de maatschappij en dat je een zinvolle dagbesteding hebt. Met Almere Werkt! willen wij mensen die nu aan de zijlijn staan een duwtje in de rug geven en uiteindelijk toewerken naar een situatie waarbij ze in een betaalde baan terechtkomen.”
Economisch Offensief

Maar het zijn niet alleen de medewerkers die bij dit project gebaat zijn. Ineke: “Het werk dat deze mensen gaan doen is belangrijk voor de stad. De medewerkers zorgen er namelijk voor dat de Almeerse bedrijventerreinen netjes en schoon worden gehouden en maken Almere zo tot een nóg aantrekkelijkere vestigingsplaats voor bedrijven. Wij geven hiermee dus mede-invulling aan het Economisch Offensief, dat als doel heeft bedrijven en werkgelegenheid aan te trekken en te zorgen voor 100.000 banen erbij in 2030.”
Artikel geplaatst op: 20 april 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen