Campagne ‘Student in Almere’ van start gegaan

STAD CENTRUM – Om Almere te laten uitgroeien tot een echte studentenstad is vorige week de campagne ‘Student in Almere’ gelanceerd in een tijdelijke pop-up store in Citymall Almere. Nadat de studentenportal online werd gezet door Almeerder Charly Luske, zong hij een speciaal voor de campagne door hem geschreven Nederlandstalig nummer.
Met een druk op de knop zette Charly Luske de studentenportal www.studentinalmere.nl online. Links Nik Smit, directeur Almere City Marketing. (Foto: Fred Rotgans)

Charly Luske is een jaar lang als ambassadeur verbonden aan de campagne ‘Student in Almere’. Studenten staan bij deze campagne centraal. Tien studenten delen hun ervaringen op het openbare studentenportal. Niet alleen over hun studie, maar ook waar ze winkelen, wonen, werken en uitgaan.
David Bouw studeert bij Windesheim Flevoland en gaat twitteren voor het portal. Hij heeft er zin in: “Ik schrijf vooral over studeren en Comakerships. Het is leuk de stad op deze manier te promoten. Natuurlijk is Almere geen Groningen of Leiden, maar ik wil laten zien wat Almere al wel is, wat de stad onderscheidt. Je doet het ook een beetje voor je eigen netwerk. En hoe meer studenten lid zijn, hoe beter het portal functioneert.”
“Lid worden brengt veel voordelen met zich mee”, vertelt Frédéric Tonnon, communicatieadviseur bij Windesheim Flevoland én initiatiefnemer van dit project namens de samenwerkende scholen en studentenverenigingen. “Zo kun je via het portal studieprojecten onder de aandacht brengen of op zoek gaan naar de leukste kroeg in Almere. En je blijft op de hoogte van speciale kortingen, studentenkamers en exclusieve downloads. Het is natuurlijk mooi meegenomen dat buitenstaanders zo kunnen ontdekken wat het studentenleven in Almere te bieden heeft.”
De tweets, blogs en berichten van de studenten zijn te vinden op www.studentinalmere.nl. De pop-up-store bevindt zich aan de Citadel 12, in Almere. De winkel is tot 20 februari dagelijks geopend.
Artikel geplaatst op: 13 februari 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen