Frédéric Tonnon van Windesheim Flevoland naar StudentInAlmere
“Ik wil dat Almere aantrekkelijk wordt voor studenten”

ALMERE – Studenten een aangename leeromgeving bieden, dat is het doel van Frédéric Tonnon. De communicatiemanager neemt deze week afscheid van Windesheim Flevoland, maar blijft betrokken bij het organiseren van activiteiten en evenementen voor jongeren en studenten op het gebied van onderwijs en cultuur met StudentinAlmere . “Ik wil ervoor zorgen dat een stad als Almere aantrekkelijk wordt voor studenten.”
Frédéric Tonnon wil studenten een aangename leeromgeving bieden en ervoor zorgen dat Almere als onderwijsstad aantrekkelijk wordt voor studenten. (Foto: Chella Waakhuijsen)

Als corporate communicatiemanager van Windesheim Flevoland was Tonnon nauw betrokken bij de start van de hogeschool midden in Almere. Hij creëerde een groot netwerk en samenwerking met het bedrijfsleven en overheid, bereidde de comakership meetingpoints voor, waarbij studenten en bedrijven elkaar ontmoeten, en maakte zich hard voor een betere huisvesting voor studenten. Daarnaast richtte hij, namens de samenwerkende scholen en studentenverenigingen, het project StudentinAlmere op. “Dit project is opgericht om Almere te laten uitgroeien tot een echte studentenstad”, legt Tonnon uit. “Niet vanuit een projectgroep voor de studenten, maar mét de studenten. Zo delen tien studenten op het openbare studentenportal en Facebook hun ervaringen over hun studie, waar ze winkelen, wonen, werken en uitgaan. Samen met de gemeente, de scholen, het bedrijfsleven en de middenstand wil ik StudentinAlmere de komende tijd verder gaan uitwerken om meer mogelijkheden voor studenten te creëren op het gebied van studeren, wonen en werken."
Bereikbaar

Tonnon verlaat Windesheim Flevoland omdat hij juist vanuit Almere zijn bijdrage aan het onderwijs wil leveren. “Ik denk dat Windesheim, met een hoofdvestiging in Zwolle, hier in Almere meer moet zijn dan een dependance. Geen afstandelijke kennisinstelling, maar een praktijkgerichte en bereikbare hbo-opleiding dat past bij deze regio. Dat we goed bezig zijn blijkt uit het feit dat Almere zich vanaf oktober de onderwijsstad van Nederland mag noemen. Dat is natuurlijk een prachtige beloning van alle inzet door de verschillende instellingen en personen die bij de ontwikkeling van jongeren in Almere betrokken zijn. Maar het is ook een uitdaging. We moeten in Almere nu gaan waarmaken dat we deze eervolle titel ook echt verdienen. De onderwijsstad moet verder inhoud krijgen. Daar wil ik in de toekomst graag mijn bijdrage aan blijven leveren.”
Artikel geplaatst op: 17 april 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen