Gezonde week op Groenhorst Almere

POORT – Op het Groenhorst, de school voor VMBO en MBO-opleidingen aan de Heliumweg 1, was gezondheid vorige week het thema voor de onderbouw. ‘Gezonde School’ ging over gezonde leerlingen en een gezonde, sociale en veilige omgeving.
Klas 1 en 2 van Groenhorst Almere ging tijdens de gezonde week in en om de school op zoek naar zwerfafval. Het resulteerde in heel veel vuilniszakken afval. (Foto: aangeleverd)

Na een gezamenlijke en sportieve start ging klas 1 aan de slag met onderwerpen als de Schijf van Vijf, fastfood, roken en een conditiemeting. Daarnaast was er een gastdocent van Buro Puur over eetstoornissen. De leerlingen krijgen inzicht in waarom sommige leerlingen een eetstoornis ontwikkelen en wat de gevolgen daarvan voor je lichaam kunnen zijn. Een mentor: “Deze gastles was zeer indrukwekkend, emotioneel en leerzaam. De docente vertelde een persoonlijk verhaal en gaf zich figuurlijk bloot. Haar verhaal maakte echt indruk. Ik ben ervan overtuigd dat de leerlingen zich deze gastles nog lang zullen herinneren. Er was ruimte voor persoonlijke verhalen van de leerlingen en zij hebben informatie gekregen over de oorzaak, het gevolg, het herkennen en proberen te voorkomen van een eetstoornis. Ik heb op mijn beurt als mentor nog meer persoonlijke informatie over mijn leerlingen gekregen.”
Voel je Goed

Klas 2 ging na een sportieve start aan de slag met het thema ‘Voel je Goed!’ Vooral onderwerpen die te maken hebben met de identiteit van de leerling en de groep werden behandeld. Lessen die zij volgden waren: Ik(k)en alcohol, nee zeggen, blowen, uitgaan, veilig omgaan met sociale media en loverboys.
Daarnaast kwam ‘NS Luisteris’. Twee NS-conducteurs die aan de hand van de film ‘Moondog’ met leerlingen in gesprek gingen over de gevolgen van onbezonnen gedrag en agressiviteit. Gastdocenten van ‘Oké op school’ gingen in gesprek met de klas rond het thema ‘Oké met jezelf en met de ander’.
Artikel geplaatst op: 29 april 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen