17-jarige met grof geweld beroofd op Spoorbaanpad

STAD - Op het Spoorbaanpad is in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 maart een 17-jarige jongen met grof geweld beroofd van zijn telefoon en bankpas. Hij moest onder bedreiging van nog meer geweld zijn pincode afgeven, geld overmaken en meelopen naar het Globeplein, waar de dieven het geld van zijn bankrekening haalden. Tenslotte moest hij de dieven mee naar zijn huis in de Sambastraat nemen, waar ze een tablet stalen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten, de gestolen spullen en vraagt om tips.

De 17-jarige jongen vertrok dinsdagavond rond 1.30 uur met de fiets vanaf een vriend in Buiten. Op het Spoorbaanpad reed hij over de brug van de Tussenring. Toend de jongen de brug over was, zag hij op het Spoorbaanpad ter hoogte van de Jan Voermanstraat drie donker getinte en één licht getinte jongen. De vier kwamen hem tegemoet lopen. Toen hij er langs wil rijden, kreeg hij een harde duw en viel in de berm. De jongens deelden daarop slagen en schoppen uit. Daarna beroofden ze de jongen van zijn telefoon en bankpas. Hij moest zijn pincode geven en met zijn mobiele telefoon geld overmaken naar zijn lopende bankrekening. Vervolgens moest hij met hen meelopen om bij een geldautomaat aan het Globeplein geld op te nemen en af te geven. De jongens dwongen hem zijn adres te geven waarna ze met hem meegingen naar zijn ouderlijke woning in de Sambastraat. Daar doorzochten de jongens de benedenverdieping en gingen vervolgens naar boven waar de slaapkamers zijn. Doordat de wakker geschrokken moeder van het slachtoffer hard begint te schreeuwen, vluchtten de daders het huis uit, met een tablet als buit.
Getuige met uniform

De politie zoekt één getuige die, onderweg naar het ouderlijk huis van het slachtoffer, de groep met het slachtoffer passeerde in de buurt van de brug over de Hoge Vaart. Dat was een man van rond de 25, die hen tegemoet kwam. De man droeg een uniform. Hij is blank, rond de 25 jaar, heeft blond stekelhaar en is rond de 1.85 meter. Het slachtoffer denkt dat het een beveiligingsbeambte ging, die niet in de gaten had dat er iets aan de hand was. En het slachtoffer durfde geen alarm te slaan.
De vier spraken onderling straattaal en één keer viel de naam Jared of Jaréd. Mogelijk dat dit de naam is van één van de verdachten. Het gaat om één lichtgetinte en drie donker getinte jongens. Een uitgebreide omschrijving van de signalementen is te vinden op: www.hv-almere.nl
Wie iets van deze straatroof heeft gezien, weet wie de verdachten zijn, of wie de man in uniform is wordt verzocht zich te melden bij de politie. Bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070, of meld informatie anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl
Artikel geplaatst op: 18 maart 2016 - 15:50

Gerelateerd

Delen