17-jarige jongen aangehouden na straatroof

STEDENWIJK – Op de Sappemeerstraat werd dinsdagavond 13 december een vrouw van haar tas beroofd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Rond 21.50 uur fietste een 30-jarige Almeerse richting het Spoorbaanpad. Toen ze net voor de Sappemeerstraat was zag ze twee mannen op haar af komen. De twee blokkeerden de weg waardoor de vrouw moest stoppen. Ze pakten haar fiets vast en wilden haar spullen. Hierbij dreigde één van de mannen met een steekwapen. Toen de vrouw niet mee wilde werken, werd ze geduwd en geslagen. Eén van de verdachten trok aan haar tas waardoor ze viel. Met de tas van het slachtoffer renden de twee mannen de Sappemeerstraat in om te verdwijnen in een steegje. Het slachtoffer was nog achter hen aangefietst maar viel toen ze het steegje in wilde rijden. Ze riep om hulp, omstanders schoten haar te hulp en schakelden de politie in.

 

In de omgeving zochten agenten naar de verdachten. Een 17-jarige Almeerder werd aangehouden omdat hij voldeed aan het opgeven signalement. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Artikel geplaatst op: 14 december 2016 - 12:45

Gerelateerd

Delen