Lichaam Oostrandpark is van vermiste Willem (17)

SEIZOENENBUURT – De politie bevestigt dat het lichaam dat gisteravond werd gevonden bij het Maurice Garinpad in het Oostrandpark de sinds zaterdag 5 augustus vermiste 17-jarige Willem is. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval.

Foto: HV Almere

Op basis van het onderzoek hield de politie er al rekening mee dat de jongen in het park zou worden gevonden. Zowel maandag 7 augustus als dinsdag 8 augustus werd in het park al uitvoerig gezocht met ondersteuning van de politiehelikopter, speurhonden en de brandweer. Uiteindelijk werd Willem gisteravond rond 21.30 uur aangetroffen in een van de waterpartijen in het park. Zijn identiteit is inmiddels bevestigd. Uit het rechercheonderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Vermoedelijk is Willem in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus in de duisternis in het water geraakt en verdronken.

Op basis van het onderzoek is er overleg geweest met het OM. Die heeft besloten om geen nader onderzoek te verrichten. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval. Waarschijnljk heeft de jongen wel verdovende middelen tot zich genomen maar of dat ook heeft geleid tot een val in het water en de verdrinking is lastig vast te stellen volgens de politie. De politie gaat er vanuit dat  Willem de verdovende middelen vrijwillig tot zich heeft genomen.

Artikel geplaatst op: 08 augustus 2017 - 22:07

Gerelateerd

Delen