Straatrover gepakt door burgers

STAD CENTRUM - Aan de Metropolestraat vond donderdag 7 september een beroving plaats. De verdachte werd aangehouden door omstanders.

Rond 21.05 uur werd de beroving gemeld. Agenten werden naar de Stationsstraat gestuurd, omdat daar de verdachte door twee omstanders onder controle werd gehouden. De man wordt ervan verdacht twee vrouwen te hebben beroofd.

De twee vrouwen liepen bij een oversteek van de busbaan aan de Metropolestraat, toen één van hen ineens een trap in haar rug kreeg van een man. Na een korte worsteling werd de telefoon van het slachtoffer afgepakt en ging de verdachte er vandoor over de Wijsgeerbaan richting de Schrijverstraat. Tijdens zijn vlucht werd hij tegengehouden door een man, die vervolgens een klap kreeg van de verdachte. De verdachte rende verder en werd ingehaald door een vriend van het eerste slachtoffer. De verdachte bedreigde hem met een steekwapen, maar toch kon de man hem samen met een andere omstander overmeesteren op de Stationsstraat. De politie werd gebeld en de agenten namen de verdachte, 27 jaar uit Almere, over om hem mee te nemen naar het politiebureau.

Artikel geplaatst op: 12 september 2017 - 15:15

Gerelateerd

Delen