Eeuwenoude geschiedenis van Almere ontdekken

ALMERE – Tijdens de Archeologiedagen Almere, op zaterdag 14 en zondag 15 oktober, kunnen bezoekers de eeuwenoude geschiedenis van Almere ontdekken en ervaren. Tienduizenden jaren geleden leefden hier namelijk ook al mensen. Op verschillende locaties worden feestelijke activiteiten georganiseerd, toegankelijk voor jong en oud.
Op verschillende locaties worden door bewoners en organisaties activiteiten georganiseerd tijdens Archeologiedagen Almere. Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten, tijdens de Archeologiedagen Almere is het allemaal mogelijk. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Op diverse locaties vertellen bewoners over archeologische vindplaatsen en in Erfgoedhuis Almere zijn vondsten uit de Almeerse bodem tentoongesteld.
Dit jaar wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een stempelkaart speciaal voor kinderen. Een ander primeur is de Stad & Natuur hop-on hop-off bus. Deze bus rijdt speciaal langs de locaties uit het programma op aangegeven tijdstippen. Dit vergemakkelijkt het voor iedereen om alle locaties te bezoeken.
Alle activiteiten in het programma zijn gratis te bezoeken, tenzij anders staat aangegeven in de flyer. De flyer is te zien op www.almere.nl/archeologie of op te halen in Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 14:44

Gerelateerd

Delen