Politie vindt gestolen totempaal

HAVENKOM – De twee meter hoge totempaal die gestolen was bij Steakhouse Wild West is vrijdag teruggevonden door de politie. Eigenaresse Esther van Dijk kwam er donderdag, nadat de zaak een paar dagen gesloten was geweest, achter dat de totempaal er niet meer stond en deed aangifte.

De totempaal prijkt weer voor de deur van Steakhouse Wild West. De gestolen paal werd vrijdag teruggevonden door de politie. Totempaal rechts op de foto. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

De paal stond ruim 9 jaar buiten voor het steakhouse. Van Dijk was dan ook verbolgen toen ze erachter kwam dat de paal er niet meer stond. “Ik was echt heel pissig dat de paal weg was. Mensen moeten van andermans spullen afblijven. Ik werk er keihard voor!”

De totempaal is, volgens Van Dijk, een herkenningspunt voor klanten bij de zaak. “Binnen heb ik indiaan staan, buiten een cowboy. De totempaal hoort daar echt bij. Hij stond alle seizoenen buiten. Ik dacht dat dat wel kon.”

Van Dijk ik erg blij dat de paal terug is. “De politie stond ineens met een busje voor de deur om de totempaal terug te brengen. Hij hoort hier gewoon en staat hier al weer voor de deur. Mijn dag kan niet meer stuk!”

In het kader van het onderzoek kan de politie nog geen uitspraken doen over de vindplaats van de totempaal.

 

Artikel geplaatst op: 05 januari 2018 - 15:50

Gerelateerd

Delen