Jongeren gebruiker taser steeds vaker als wapen

ALMERE – De jeugdagenten uit Stad en Haven krijgen de laatste tijd erg veel meldingen waarin jongeren  mensen bedreigen met een taser in de vorm van een zaklampen. Dat laat de politie weten op haar Facebookpagina.

Onlangs werd een taser in de vorm van een zaklamp gebruikt bij een bedreiging op een middelbare school. (Foto: Shutterstock)

De bedreigingen gebeuren op straat, maar ook op scholen. ‘Onlangs is de taser ook daadwerkelijk gebruikt op een middelbare school’, zo schrijft de politie op haar Facebookpagina.

Het voorhanden hebben van een taser wordt, volgens de politie, gezien als een misdrijf. “Dit wapen wordt gelijkgesteld met een vuurwapen. De Officier van Justitie geeft aan dat als je met de taser op straat of school loopt, de boete al kan oplopen tot 700 euro. Bij een tweede keer volgt een taakstraf. Voor wie de taser bij zich heeft met als doel deze eventueel te gebruiken, is de straf vele malen hoger en zal de rechter uiteindelijk de straf bepalen.”

De jeugdagenten vragen ouders dan ook om scherp te zijn. “Controleer zo nu en dan eens de slaapkamer van uw kind en vooral, weet dat dit bestaat!”

Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 11:49

Gerelateerd

Delen