Meer aanhoudingen dankzij extra toezicht politie

ALMERE – Het extra toezicht dat politie Almere inzet om woninginbraken te voorkomen werkt. Inwoners van Almere zijn alert en dankzij snelle meldingen van verdachte situaties heeft de politie vorige maand al 11 verdachten kunnen aanhouden.
De politie heeft, dankzij snelle meldingen van verdachte situaties van bewoners, vorige maand al 11 verdachten kunnen aanhouden. (Foto: Politie Almere Stad)

In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 december kwam een melding binnen van lawaai en licht van een zaklantaarn in een tuin op de Oostgriend in Almere. Even later, rond 4.30 uur in de ochtend, werden drie verdachten aangehouden: een man van 19 jaar en twee jongens van 17 jaar. Zij werden deze week voorgeleid.
Op 24 december rond 8.10 uur hield de politie een auto staande die zonder verlichting reed. In de auto werden spullen aangetroffen die mogelijk te maken hebben met woninginbraak. De bestuurder is aangehouden. De politie doet verder onderzoek.
Met deze 4 verdachten staat de teller op dit moment op 11. Eerder probeerden op vrijdagmiddag 14 december rond 13.10 uur twee mannen bij een woning aan de Chicagostraat in te breken. Het viel een alerte getuige op en deze belde direct de politie. De twee mannen waren nog bezig toen de agenten aankwamen. Bij het zien van de agenten vluchtten de twee, maar zij konden met hulp van de politieheli na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Amsterdam, van 35 en 36 jaar oud. Dankzij de melding bleef het bij een poging.
Op 16 december belde een getuige dat er jongens naar de tuinen aan het kijken waren. Het leek erop dat zij van plan waren in te breken. Even later klonk er glasgerinkel. Op het Rankonkelpad was een ruit ingetikt en ingebroken. Niet veel later kon de politie verdachten, een jongen van 17 en twee mannen van 18 en 19 jaar uit Almere, aanhouden.
In de nacht van 17 op 18 december zijn twee mannen, van 19 en 20 jaar uit Almere, aangehouden voor een poging tot inbraak in de Filmwijk.
Extra toezicht

De politie zet extra toezicht in en doet dat zowel opvallend als onopvallend. Samen met het zogenaamde High Impact Crime (HIC) team wordt gesurveilleerd te voet, op de fiets, op scooters en in de auto. De politieagenten uit het HIC-team worden extra ingezet voor onder meer woninginbraken en overvallen. Hierdoor is er meer kans om woninginbrekers op heterdaad te betrappen. Ook de gemeente Almere zet extra toezicht in, vooral preventief in wijken met veel woninginbraken. Bel bij verdachte situaties 112 en de melding wordt direct doorgegeven aan de surveillerende agenten op straat.
Voor huizen waar de bewoners op vakantie zijn, maakt de politie regelmatig gebruik van technische hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen staan in directe verbinding met de politie. De pakkans op een woninginbreker is hierdoor groter. Wie wil weten wat de mogelijkheden zijn voor de eigen woning, kan contact opnemen met de wijkagent.
Bewoners kunnen zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk, draai de deur altijd op slot bij het verlaten van de woning en zorg dat het huis een bewoonde indruk maakt. Meer informatie: veilig.almere.nl of maakhetzeniettemakkelijk.nl.
Artikel geplaatst op: 27 december 2018 - 14:40

Gerelateerd

Delen