Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar vals geld

ALMERE - In een groot rechercheonderzoek naar de productie, handel en distributie van valse bankbiljetten zijn vanmorgen zes Almeerse verdachten aangehouden. De recherche zet het onderzoek voort.

(Foto: AdobeStock)

 

In het onderzoek dat sinds juni 2018 gaande is, werkt de recherche nauw samen met Europol, de Marechaussee en de Nederlandse Bank. Het gaat hier specifiek om de vervaardiging van valse bankbiljetten van onder andere 20 en 50 euro. Het onderzoek leidde naar deze zes verdachten uit Almere die woensdag in de vroege ochtend werden aangehouden. De recherche viel in totaal acht woningen in Almere binnen. Bij de invallen werden er valse biljetten aangetroffen en middelen ten behoeve van de productie en distributie ervan. Bij het onderzoek werd ook een geldhond ingezet die speciaal getraind is om echt en vals geld te onderscheiden.

Een vals biljet is niets waard dus neem het bij twijfel niet aan, zo luidt het advies van de politie. Als u het geaccepteerd heeft, geef het dan niet expres weer uit. Betalen met een biljet waarvan men weet dat het vals is, is namelijk strafbaar. Controleren op echt of vals? Check deze link van de Nederlandse Bank: https://www.dnb.nl/echtofvals/nl/portal/

Artikel geplaatst op: 30 januari 2019 - 13:51

Gerelateerd

Delen