Brand onder controle

Door Robert Mienstra

ALMERE - Bij Vijfhoek recycling aan de Pontonweg is zondagochtend 31 maart brand uitgebroken.

UPDATE: 20.40 uur: De brand is inmiddels onder controle. Om 20.40 kwam er toch nog een NL-Alert binnen. Er is nog beperkte rookontwikkeling. Bij klachten voorlopig nog ramen en deuren dicht houden.


UPDATE 15.15: Bij veel lezers van Almere DEZE WEEK is verwarring over de NL Alert die is uitgegaan voor de brand bij recyclingbedrijf Vijfhoek. In gezinnen kwam de alert op de ene telefoon wel binnen op de andere niet. Wijken die niet in de alert werden genoemd, kregen ook de melding. Per wijk lijkt het willekeurig wie de alert wel en niet krijgt. UIt Filmwijk en Noorderplassen komen meldingen dat lezers de alert in de loop van de ochtend meerdere malen op hun telefoon kregen.  

Op dit moment komt er nog steeds donkere rook uit de brandhaard. Ook is nog niet bekend tot wanneer de alert duurt. De brandweer heeft wel gemeld dat er geen gevaarlijke stoffen zijn gemeten, maar dat er wel stankoverlast kan zijn. (zie Update 11.30 uur, zie foto NL Alert onderaan dit artikel).

UPDATE 11.30 uur: Lezers melden ons dat er om 11.24 uur een NL-alert is uitgegaan voor Waterwijk, Muziekwijk en Kruidenwijk om ramen en deuren te sluiten. De NL-Alert is overigens bij Almere DEZE WEEK niet binnen gekomen

UPDATE 11.00 uur. De rookwolken nemen inmiddles af.
HV Almere meldt  dat op het terrein aldaar het dak van een loods volledig in brand. in brand staat. De brandweer is met een groot aantal eenheden ter plaatse en krijgt daarbij ondersteuning van andere korpsen.Wat de oorzaak is van de brand is nog onduidelijk. Afgelopen vrijdag is de brandweer eveneens ter plaatse geweest na een melding van een brand bij hetzelfde gebouw.


Artikel geplaatst op: 31 maart 2019 - 10:37

Gerelateerd

Delen