Anderhalf jaar cel voor WhatsApp- en Tikkieoplichter

ALMERE – Een Almeerder (22) die zich schuldig maakte aan oplichting via WhatsApp en Tikkie moet twintig maanden de cel in. Dat bepaalde de rechtbank Midden-Nederland.

De man heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting via WhatsApp en Tikkie, waarmee hij zes slachtoffers in totaal zo’n 27.000 euro afhandig maakte.

Via Marktplaats wist de man toegang te krijgen tot WhatsApp-accounts van anderen. Op die manier lukte het hem om namens het slachtoffer geld te vragen aan familieleden of bekenden. Via Tikkie gebruikte hij de één-cent-truc via Tikkie: aan de hand van een neppe betalingsapp suggereerde hij alsof hij had betaald voor producten van Marktplaatsverkopers.

 

Volgens de website security.nl was de rechter resoluut in zijn oordeel. 'Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van identiteitsfraude, computervredebreuk, oplichting en het witwassen van verschillende goederen en geldbedragen afkomstig uit zijn eigen misdrijf. Het witwassen van goederen en gelden heeft een ontwrichtende werking op de integriteit van het financieel en economisch verkeer en op de openbare orde.'

Artikel geplaatst op: 29 november 2019 - 09:26

Gerelateerd

Delen