Scooterrijdster gezocht die zwaargewonde fietser achterliet na botsing

STAD - De politie is op zoek naar een scooterrijdster die op 17 september 2019 doorreed na een botsing in de Krakelingtunnel in het centrum van Almere Stad. Een fietsster raakte daarbij zwaargewond. De zaak was dinsdag te zien in Opsporing Verzocht.


Het ongeluk gebeurde rond 08:50 uur op het fietspad in de tunnel die onder het winkelcentrum doorloopt. Door de botsing verloor het slachtoffer de macht over het stuur. Ze kwam hierdoor hard ten val, met zwaar letsel als gevolg. Ze had meerdere breuken in haar onderbeen, een deuk in haar oogkas en een vinger uit de kom. Na een zware operatie kon zij drie maanden niet lopen. De vrouw is nog altijd aan het revalideren.

Op bewakingsbeelden is kort nadat het slachtoffer de tunnel op de Hospitaaldreef in fietst, ook een persoon op een zwarte scooter te zien. Vermoedelijk is het slachtoffer door deze persoon aangereden. Het gaat om een blanke vrouw met lang blond haar in een paardenstaart, met een grote, witte koptelefoon. 

De politie roept mensen die de scooterrijdster herkennen of iets gezien hebben om contact op te nemen met de politie. Bekijk hier de beelden uit het programma Opsporing Verzocht. 

Artikel geplaatst op: 15 januari 2020 - 09:31

Gerelateerd

Delen