Politie bevrijdde gegijzelde vrouw en kinderen

ALMERE - De politie heeft op nieuwjaarsdag een vrouw met haar twee kinderen (7 en 3 jaar) bevrijd uit een woning in Almere. Dat meldt de politie. Er zijn tien aanhoudingen verricht.

 Een aantal van de verdachten maakt waarschijnlijk deel uit van de rapscene in Amsterdam-Zuidoost. De vrouw werd op 31 december 2019 vanuit Amsterdam-Noord met haar kinderen naar een woning in Almere ontvoerd. Een adres is daarbij niet bekend gemaakt.
Het lukte de vrouw om op nieuwjaarsdag om via bekenden de politie te alarmeren, waarna de politie een opsporingsonderzoek startte. In totaal werden tien personen aangehouden uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend. Nog vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 19 tot 28 jaar zitten vast. Bij de verdachten zijn in totaal vijf vuurwapens en 200.000 euro contact geld aangetroffen en in beslag genomen.

De politie brengt de aanhoudingen nu pas naar buiten, omdat één van de aangehouden verdachten tot en met afgelopen maandag in beperkingen zat. Over de motieven van de daders is nog niets bekend..

Artikel geplaatst op: 22 januari 2020 - 12:53

Gerelateerd

Delen