Politie zoekt pinnende man

ALMERE - In een onderzoek omtrent phishing is de Belgische politie op zoek naar een mogelijk Nederlandse man. Hij heeft in Almere geld van slachtoffers opgenomen. Dat meldt het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

In 2018 is volgens de politie een aantal jongeren door criminelen geronseld om hun rekening en bankpas te laten gebruiken. Daar is geld heen gesluisd dat door phishing is buitgemaakt van Belgische slachtoffers. Vervolgens is een aantal jongeren ingeschakeld om met die passen het geld contant op te nemen. In het programma werd een filmpje en een foto van een man getoond op het moment dat hij aan het pinnen is bij een automaat op 13 maart 2018. Hij gebruikte toen een bankpas die aan de fraudezaak is gelinkt. De politie vraagt of er mensen zij die deze man (her)kennen.

Geldopnames in Almere
In Almere pinde de onbekende man meerdere keren in het Fair Play casino en kort daarna nog eens bij een geldautomaat aan de Metropolestraat. Zijn identiteit is nog altijd niet bij de politie bekend, dus laat het weten als u hierbij kunt helpen.Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

Artikel geplaatst op: 12 februari 2020 - 10:13

Gerelateerd

Delen