'Neergestoken' scootermeisje (16) legde valse verklaring af

BUITEN – Het 16-jarige meisje dat vorige week maandag bij de polite meldde dat ze onder bedreiging van een mes haar scooter moest afstaan, blijkt haar verhaal verzonnen te hebben. De politie laat desgevraagd weten dat het voorval nooit heeft plaatsgevonden.

 

 

 

 

Het meisje, leerling van het Buitenhoutcollege, zou maandag 10 februari rond 10 uur gestoken zijn met een mes, waarna ze haar scooter moest afstaan aan twee jongens. Direct werd de traumahelicopter opgeroepen en ging de politie op zoek naar twee ‘donkere jongens in donkere kleding’. Later die dag werd die mededeling ingetrokken.

Het voorval trok de aandacht van landelijke media.
Een woordvoerder van de politie laat maandagochtend desgevraagd weten dat uit onderzoek is gebleken dat het meisje een valse verklaring heeft afgelegd. Om welke reden ze dat heeft gedaan, wil de politie niet zeggen. Ook is onduidelijk wat er met haar scooter is gebeurd.
Dat de valse verklaring verdere consequenties krijgt, lijkt niet waarschijnlijk. “Het is een verhaal met veel gevolgen. Ze is al genoeg gestraft door alle publiciteit”, aldus een woordvoerder van de politie.

Artikel geplaatst op: 17 februari 2020 - 13:04

Gerelateerd

Delen