Heler van straatroofbuit aangehouden

ALMERE – Naar nu blijkt heeft de politie afgelopen woensdag 19 februari een man aangehouden die een gestolen telefoon verkocht aan een inkoper.


Een rechercheonderzoek naar de buit van straatroven leidde naar een opkoper in Amsterdam die een telefoon gekocht had, niet wetende dat deze gestolen was bij een straatroof gepleegd op 25 januari in Almere. De 23-jarige aanbieder van de telefoon uit Almere werd aangehouden voor heling. De inkoper deed aangifte van oplichting. De recherche doet verder onderzoek in deze zaak.

Zeven personen
In totaal zijn er nu zeven personen aangehouden in verband met straatroven in Almere. De recherche is druk met de onderzoeken en hoopt snel meer aanhoudingen te verrichten. Hiervoor vraagt zij ook getuigen en mensen die meer informatie hebben, dit door te geven via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.

Zelf slachtoffer?
Wie zelf (bijna) slachtoffer van straatroof is kan direct 112 bellen en onthoud zo mogelijk het signalement van de dader(s): denk hierbij aan o.a. kleding, postuur, lengte, haarkleur, vervoersmiddel en vluchtrichting.

Artikel geplaatst op: 24 februari 2020 - 08:52

Gerelateerd

Delen