Verdachte Stadhuispleinmoord op opsporingslijst

ALMERE – Youssef Ben Hamou, de 25-jarige man die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij op zaterdag 21 december 2019 in een appartement aan het Stadhuisplein, is op de Nationale Opsporingslijst gezet.

 

Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Op deze lijst staan mensen waarnaar de politie dringend op zoek is.

De schietpartij vond plaats op een drukke zaterdagmiddag terwijl de zaterdagmarkt werd gehouden. Een 35-jarige man uit Utrecht kwam daarbij om het leven.
De politie schonk in een eerdere aflevering van Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Daaruit bleek dat het om een mislukte drugsdeal ging en werden beelden getoond van de vermoedelijke dader, Youssef Ben Hamou. Op de beelden is te zien hoe de verdachte na het voorval verdwijnt tussen de marktbezoekers. Ook is hij te zien in de buurt van de Zadelmakerstraat.
De politie is op zoek naar Ben Hamou en vraagt daarbij de hulp van eventuele getuigen. De politie waarschuwt ervoor de man niet zelf te benaderen: het is een getrainde vechtsporter en is bovendien vuurwapengevaarlijk.

 

Artikel geplaatst op: 11 maart 2020 - 09:33

Gerelateerd

Delen