Almeerse doet mee aan tv-programma ‘Help ons kind is te dik’

PARKWIJK – De Almeerse Maxine Grijpink heeft meegedaan aan het RTL-programma ‘Help ons kind is te dik’. Zaterdag 17 december beleefde zij haar finale van het programma en werd bekendgemaakt of ze haar doelen heeft bereikt.
Maxine Grijpink werd thuis met een limousine opgehaald tijdens de finale van het tv-programma ‘Help ons kind is te dik’. (Foto: Fred Rotgans)

“Maxine woog 112 kilo toen ze aan het programma begon”, vertelt haar moeder Evelien Vredeveldt. De 14-jarige Almeerse volgde drie maanden een zwaar programma met als doel tien kilo kwijt te raken. “Zo kregen we een aangepast dieet. Daarnaast moest Maxine elke dag twee uur sporten. Dat deed ze door te dansen op een dansschool en op de sportschool fitness en cardio te trainen onder begeleiding van een personal trainer”, legt Vredeveldt uit.
"Het hele gezin deed met Maxine mee. Mijn aanstaande echtgenoot Rogier, haar zusje Bochenne (13) en ik deden ook met haar mee. We moesten onze leefstijl veranderen. We zijn namelijk echte ‘emo-eters’. We vieren en troosten alles met eten. Ook vanwege mijn scheiding is ze zo aangekomen”, aldus Vredeveldt.
Naast het verliezen van tien kilo had Maxine met haar deelname nog een ander doel. “Rogier en ik gaan in februari trouwen. Ik heb een jurk voor haar gemaakt die twee maten te klein was. Deze heeft ze aan het begin van het programma, drie maanden geleden, gepast. Tijdens de finale moest Maxine deze jurk opnieuw aan om te kijken of hij nu wel past. Helaas mag ik nog niet zeggen of ze haar doel heeft gehaald. Dat moet een verrassing blijven tot de uitzending van het programma. Maar ik kan wel verklappen dat ze erg blij was."
‘Help ons kind is te dik’ is te zien vanaf woensdag 4 januari om 21.30 uur op RTL4. Maxine is te zien in de eerste of tweede aflevering.
Artikel geplaatst op: 21 december 2011 - 07:00

Gerelateerd

Delen