Stekker uit 112-Almere.nl

ALMERE - De website 112-Almere.nl is sinds 1 januari 2012 gestopt te bestaan. Max Le Blanc, Stephan Sterk en Brian Ponsioen hebben na bijna vijf jaar besloten te stoppen met de Almeerse nieuwssite.
De voormalige crew van 112-Almere.nl: Max Le Blanc, Stephan Sterk en Brian Ponsioen. 112-almere.nl is niet meer online. (Foto: aangeleverd)

Max (19) is de website begonnen. Een paar dagen later kwam Stephan (25) erbij en anderhalf jaar later ook Brian (26). “Veel jongens hadden toen een eigen weblog met foto’s van ongelukken”, zegt Stephan. “Samenwerken en alles op een site zetten was beter, dus hebben we de sites samengevoegd. Het was een uitdaging voor ons om het nieuws zo snel mogelijk te brengen”, zegt Stephan. “Dat is het voordeel van internet: het nieuws staat redelijk snel nadat er een brand of een ongeluk is gebeurd met een foto met tekst op de website. Met een krant heb je eigenlijk al oud nieuws voor het is gedrukt.”
Max en Brian maakten de foto’s en terwijl ze bij de plaats van een ongeval stonden, belden ze Stephan. “Dan maakte ik er een tekstje van en stond het bericht zo op de website. Berichten over een kat in een boom, of een brand in een woning.”
Ongelukken op de Evenaar

Wat Stephan het meeste opgevallen is in de afgelopen vijf jaar? “Hennepkwekerijen in koopwoningen leken wel een rage. Ook gebeuren er veel ongelukken op de Evenaar, ter hoogte van de brandweerkazerne. Mensen letten niet op dus gebeurt daar vaak wat.”
Voor alledrie geldt dat ze vanwege werk en de thuissituatie 112-Almere.nl er niet meer bij konden doen. “Ik had er geen tijd meer voor”, zegt Stephan, “en dat geldt ook voor Max en Brian. We konden niet meer waarmaken dat we overal bij zijn, we gingen achterlopen. Je moet toch op de meest gekke tijden aan het werk, om vier uur ’s nachts bij een brand zijn bijvoorbeeld.”
Artikel geplaatst op: 04 januari 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen