Recherche start onderzoek na vernielingen en bedreiging agenten
Herrie in Kruidenwijk

KRUIDENWIJK - Meerdere politie-eenheden zijn vorige week woensdag in de nacht uitgerukt toen er verschillende 112-alarmmeldingen binnenkwamen dat een groep jongelui vernielingen pleegden aan het Rolklaverpad en het Saffraanplein. De daders vluchtten direct na de vernielingen de wijk in.

Agenten troffen behalve vernielde auto’s en een bushokje ook dreigteksten aan die gericht waren tegen Flevolandse agenten. Vanwege deze dreigteksten werd uitgebreid technisch- en forensisch sporenonderzoek verricht.
Even voor 22.30 uur kwam de eerste melding bij de 112-alarmcentrale binnen. De meldkamer dirigeerde direct meerdere surveillanceauto’s ter plaatste om de groep vernielers te kunnen oppakken. Toen de agenten aankwamen bleek een groep van circa acht jongelui, direct na het vernielen van een bushalte en twee auto’s, te zijn weggerend. Door diverse eenheden is tot laat in de avond in de brede omgeving gezocht naar mogelijke verdachten. Diverse getuigen hebben woensdagavond al een verklaring afgelegd. Op een muur van een woning werden enkele dreigteksten aangetroffen die rechtstreeks waren gericht aan het adres van Flevolandse politiemensen. Uit de eerste onderzoeksresultaten is er mogelijk zicht op een groep Almeerse jongelui in de leeftijd van 17 tot 25 jaar. Nader onderzoek moet uitwijzen of dat leden uit deze groep daadwerkelijk betrokken zijn geweest bij de vernielingen en dreigteksten. De districtsleiding houdt er rekening mee dat mogelijk jongens uit deze groep die minder blij zijn omdat ze recentelijk zijn beboet of zijn aangehouden. De betrokken agenten doen aangifte ter zake bedreiging. De vernielingen en de bedreigingen worden door politie Flevoland bijzonder serieus genomen. Vandaag wordt een rechercheteam samengesteld die de vernielingen en de bedreigingen gaat onderzoeken.
In tegenstelling tot wat vorige week donderdag in andere media verscheen is er geen confrontatie geweest tussen politiemensen en daders.
Artikel geplaatst op: 29 september 2010 - 07:00

Gerelateerd

Delen