Litouwers op strooptocht langs Almeerse auto’s

ALMERE – Twee mannen uit Litouwen (22 en 28 jaar) hebben in Almere meerdere auto’s opengebroken. Ze zijn vorige week op heterdaad betrapt. De politie adviseert autobezitters om niets in de auto te laten liggen. ‘Niets er in is niets er uit’.
Dinsdagnacht werd het Litouwse duo op heterdaad betrapt op het Ocelotplantsoen in Almere Buiten. Een oplettende bewoner belde direct 112. Terwijl diverse eenheden uitrukten, deed de getuige tegenover de politie ‘live’ verslag van de autokraak.
Agenten arresteerden het duo in omgeving van de Leeuwstraat en troffen bij de verdachten enkele losse navigatiesystemen van TomTom en Garmin aan. Deze zijn in beslag genomen. Onderzoek in de buurt leverde zes opengebroken auto’s op. Vier auto’s op het Ocelotplantsoen en twee auto’s op het IJsbeerpad. Alle autobezitters zijn benaderd en hebben ondertussen aangifte gedaan. In de Faunabuurt werd een auto met Litouws kenteken aangetroffen. In de auto bleken nog meer navigatiesystemen en autoradio’s te liggen evenals inbrekersgereedschap. Ook de auto en alle aangetroffen goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen. De 28-jarige verdachte is kort geleden in Lelystad aangehouden als verdachte van betrokkenheid van diefstal. Voor deze zaak moet de man nog voorkomen.
De recherche van Almere Buiten heeft de zaak in onderzoek. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan worden gevraagd alsnog zo snel mogelijk te doen. De politie roept autobezitters op om waardevolle spullen uit de auto te halen. De slogan 'Niets er in is niets er uit' is ook voor deze autokraken op zijn plaats.
Artikel geplaatst op: 08 augustus 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen