Verkoop Kinderpostzegels start weer

ALMERE - Vanaf woensdag 26 september gaan meer dan 5.000 kinderen van 112 basisscholen uit heel Flevoland op pad met kinderpostzegels en kaarten. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. In 2011 bracht de verkoop in Flevoland 197.000 euro op.
De kinderen krijgen ook dit jaar allerlei mogelijkheden om zich voor te bereiden op de verkoop van kinderpostzegels en kaarten: een digitaal lespakket, een item in het Schooltv weekjournaal en een speciaal leerlingboekje boordevol verkooptips. Dit jaar verkopen de kinderen een nieuw product: een vrolijk pleisterblikje van Buurman & Buurman.
Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft een fotoserie van zijn dochters gemaakt voor de kinderpostzegels van 2012. Hiermee treedt de Prins in de voetsporen van zijn vader, die 40 jaar geleden foto´s maakte van zijn drie zonen voor de kinderpostzegels van dat jaar. Op dinsdag 25 september 2012 zal de 11-jarige projectambassadeur Daimy aanbellen bij de voordeur van de Prins van Oranje in Wassenaar, om de Eerste Bestelling van de kinderpostzegels en kaarten te ontvangen. De Prins van Oranje geeft hiermee het officiële startsein voor de Kinderpostzegelactie 2012.
Geef kinderen een veilig thuisMet de opbrengst van de actie helpt Stichting Kinderpostzegels kwetsbare kinderen aan een veilig thuis. Het aantal uit huis geplaatste kinderen neemt jaarlijks toe. In Nederland zijn ongeveer 44.000 kinderen en jongeren uit huis geplaatst. Ruim de helft van hen woont in een pleeggezin. Een voorbeeld van een project dat Stichting Kinderpostzegels steunt, is pleegzorgboerderij Berakha in Twisk. Deze pleegzorgboerderij vangt kinderen tot 18 jaar oud op die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Het is een plek waar de kinderen zich veilig kunnen voelen. Ook voor projectambassadeur Daimy: “Ik woon nu twee jaar met mijn broer op de pleegzorgboerderij. Sinds kort is mijn jongste broertje er ook en zijn we weer samen!”
Artikel geplaatst op: 19 september 2012 - 07:00

Gerelateerd

Delen