Aantal woninginbraken in Almere gedaald

ALMERE – Het aantal woninginbraken in Almere is in 2012 voor het eerst gedaald, zo blijkt uit cijfers van de gemeente. In vergelijking met 2011 nam het aantal inbraken met acht procent af. Van het totaal aantal inbraken bestaat 40 procent uit pogingen, dit aantal is met 5 procent gestegen. Ook het aantal overvallen, bedrijfsinbraken, jeugdoverlast en vandalisme is gedaald. Het aantal auto-inbraken is toegenomen.
Het aantal woninginbraken in Almere is in 2012 voor het eerst gedaald, zo blijkt uit cijfers van de gemeente. (Foto: Stocksnapper)

In Almere zijn meer dan duizend woningen met subsidie van de impulsgelden volgens het Keurmerk Veilig Wonen beveiligd. De gemeente heeft fors ingezet op het versterken van de heterdaadkracht, zoals met de campagne '112 daar pak je inbrekers mee'. Een nieuw onderdeel van de aanpak is het project ‘Waaks’, waarbij ruim honderd hondenbezitters in vier wijken in Almere Buiten meedoen om een extra oogje in het zeil te houden in hun buurt.
Het aantal auto-inbraken is toegenomen. Omdat in veel gevallen sprake is van diefstal van kentekenplaten is de campagne ‘Vast en zeker’ gestart. Ruim vierduizend automobilisten hebben in de maand december gratis hun kentekenplaten vast laten zetten bij een Almeers BOVAG-gecertificeerd autobedrijf.
De dalende trend van het vandalisme zet zich voort. Vernieling is nog wel het meest voorkomende misdrijf in de stad. Met de campagne ‘Voor Almere, tegen Vandalisme’, die mede door jongeren wordt georganiseerd, wil de gemeente de jeugd bewust maken van de kosten van vandalisme.
Naast het project ‘Waaks’ zijn er ook nieuwe initiatieven voor buurtpreventieteams. Zo hebben na Filmwijk nu ook de bewoners van de Eilandenbuurt de handen ineen geslagen. Verder zijn ruim 1.500 nieuwe Burgernetdeelnemers geworven in het afgelopen half jaar.
Artikel geplaatst op: 20 februari 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen