Bewoners De Velden klagen over geluidsoverlast:
“Ik moest de tv harder zetten, zo veel lawaai maakte die speedboot”

ALMERE – Met de zomer in aantocht komt al snel geluidsoverlast om de hoek kijken. Zo ook bij een aantal bewoners van De Velden, die zich vorige week dinsdagavond afvroegen waarom de politie niet ingreep toen ruim een half uur lang een speedboot met veel herrie over het Gooimeer raasde.
Het Gooimeer, ter hoogte van De Velden in Almere Haven. (Foto: Fred Rotgans)

De Velden-bewoner Bernard Sparnaaij belde de politie via het algemene nummer 0900-8844 en kreeg te horen dat de politie er niks aan kon doen. “De medewerker onderbrak mij en zei dat ik zeker belde over de speedboot op het Gooimeer. ‘Er hebben meer mensen over gebeld, maar we kunnen er niks aan doen. De waterpolitie is drie maanden per jaar inzetbaar’, was de reactie. Maar als zoveel mensen last hebben van iemand die om acht uur ’s avonds met een speedboot op het Gooimeer vaart, dan doe je er toch wat aan? Ik moest de tv harder zetten om het te kunnen verstaan.” Aangezien er geen actie werd ondernomen, belde Sparnaaij 112. “De geluidsoverlast heeft uiteindelijk een half uur geduurd. Bij de centrale van 112 zouden ze er melding van maken.”
Niet over de telefoon

Woordvoerder van de Politie Midden-Nederland Thomas Aling meldt desgevraagd dat het raar is dat er geen opvolging is geweest op de melding van Sparnaaij. “Je kunt niet over de telefoon bepalen of er overlast is of niet. Zeker als er meerdere mensen bellen, is er wel wat aan de hand en moet er een auto gestuurd worden om poolshoogte te nemen en eventueel een nummer op de boot te noteren", zegt Aling. “Maar als mensen overlast ervaren op normale tijdstippen dan doe je er niet zoveel aan mits het binnen de perken blijft. Welke tijd en op welke wijze, zo bepalen we of er sprake is van overlast.”
Sinds afgelopen maandag is de waterpolitie voor de regio Midden-Nederland ook doordeweeks actief. In de periode mei tot september is dat voornamelijk in de weekenden.
Artikel geplaatst op: 19 juni 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen