Enorme stijging woninginbraken in Almere

ALMERE – Het aantal woninginbraken is in Almere enorm gestegen. In de eerste zes maanden van dit jaar werd er ruim duizend keer ingebroken. Dat is een stijging van twintig procent ten opzichte van het aantal inbraken in de eerste helft van 2012. Dit blijkt uit cijfers van de gemeente.
In de eerste zes maanden van dit jaar werd al ruim duizend keer ingebroken. (Foto: Stocksnapper)

Vanaf 2009 is het aantal geslaagde woninginbraken gedaald van 73 naar 58,5 procent. Om deze daling vast te houden wil de gemeente het subsidiefonds, waarop inwoners een beroep op kunnen doen om hun huis volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) te beveiligen, weer in het leven roepen. Ook wordt het Digitaal Opkopers Register ingevoerd. Deze maatregelen komen boven op de intensieve aanpak die al wordt gevoerd in de strijd tegen de woninginbraken.
De Almere voert een intensieve aanpak tegen de woninginbraken. Zo is de pilot ‘Waaks’ vanuit de vier deelnemende wijken in Almere Buiten verder uitgerold over de stad. Er zijn nu bijna 1.000 deelnemers. De politie houdt extra surveillances en ook de handhavers van Stadstoezicht houden extra toezicht in wijken en buurten. De hulp van inwoners is daarbij onmisbaar. Burgernet wordt daarom ingezet, de gemeente faciliteert buurtpreventieteams, zoals het nieuwe team in Waterwijk, en inwoners melden verdachte situaties, ‘112 daar pak je inbrekers mee’. Het aantal aangehouden verdachten is hierdoor in 2013 met 70 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.
Artikel geplaatst op: 04 september 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen