Samenwerking HV-Almere en Almere DEZE WEEK
“Het is voor ons een sport om als eerste het nieuws te brengen”

ALMERE – Wat begon als een hobby groeide uit tot een nieuws website met gemiddeld 20.000 bezoekers en tussen de 40 en 80 artikelen per maand. HV-Almere brengt op de website actueel nieuws, foto’s en videoverslagen van de hulpverleningsdiensten in Almere. “Het is voor ons een passie geworden om als eerste het nieuws te brengen met relevante feiten en zo volledig mogelijk”, aldus Remon Peters.
Het team van HV-Almere.nl Achter v.l.n.r. Remi van der Meer, Sander Teussink, Mark van Leeuwen, Jos van der Lelie. Voor v.l.n.r. Paul van Leeuwen, Arjen Peters, Remon Peters, Jelle Laan.(Foto: aangeleverd)

“Toen we een jaar of 17 waren ontstond onze interesse in het werk van de hulpverleningsdiensten. Als we een sirene in de buurt hoorden gingen we vaak kijken”, legt Remon uit. De website HV-Almere werd in april 2011 opgericht door Arjen en Remon Peters en Sander Teussink.
Inmiddels bestaat het vaste team achter de website uit een groep van acht bevlogen mensen. “Allemaal hebben we de passie om het werk van de hulpverleningsdiensten te volgen. Iedereen zorgt voor foto en-/of video materiaal. Arjen, Sander en ik vormen daarnaast de redactie. We volgen de meldingen dag en nacht met een p2000-pager en via Twitter. We maken een artikel van zoveel mogelijk voorvallen en plaatsen dat op onze site. We willen het nieuws zo snel, betrouwbaar en zo volledig mogelijk brengen.”
HV-Almere werkt sinds kort samen met Almere DEZE WEEK. De krant plaatst regelmatig berichten van HV-Almere op de website onder het kopje 112-nieuws. Ook in de krant worden deze artikelen regelmatig meegenomen. “De samenwerking met Almere DEZE WEEK is voor ons een leuke uitdaging. Via deze krant kunnen we veel inwoners informeren over wat er in hun buurt gebeurt en bereiken we meer lezers.”
Ook de regionale en landelijke media weten HV-Almere te vinden. “Beelden van onze videoverslagen zijn al eens gebruikt door Omroep Flevoland en het NOS Journaal. Het programma Opsporing Verzocht heeft ook al een aantal keer gebruik gemaakt van ons beeldmateriaal.”
Remon benadrukt dat het team van HV-Almere bij hun werk ‘gepaste afstand’ houdt. “We zien het als onze belangrijkste taak om het werk van de hulpverleningsdiensten integer in beeld te brengen. Slachtoffers zullen wij daarom ook nooit herkenbaar in beeld brengen.”
Artikel geplaatst op: 06 november 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen