Gebiedsverbod voor overlastgevende jongeren

STEDENWIJK - Burgemeester Jorritsma legt twaalf van de overlastgevende jongeren op het Haarlemplein een gebiedsverbod voor acht weken op. Een groot aantal bewoners geeft aan last van de jongeren te hebben.
De overlast bestaat onder meer uit intimiderend en provocerend gedrag in de richting van bewoners en handhavers, geluidsoverlast zoals schreeuwen en schelden, vervuiling, brandstichting, vernieling van ramen van woningen en bedrijfsruimten.
In het belang van de openbare orde, om de rust te herstellen én het signaal af te geven dat dergelijke praktijken niet worden toegestaan geeft de burgemeester twaalf van deze jongeren een gebiedsverbod voor het Haarlemplein voor acht weken. In het gebied wordt daarnaast mobiel cameratoezicht ingesteld.
De politie is zichtbaar aanwezig in de buurt en treedt op als daar aanleiding voor is. De wijkagent en de jeugdagent staan in nauw contact met de bewoners. De politie treedt op daar waar strafbare feiten plaatsvinden. Als dat het geval is worden verbalen uitgeschreven of aanhoudingen verricht. De politie neemt het Haarlemplein nadrukkelijk mee in de surveillance.
De omwonenden van het Haarlemplein worden over deze maatregelen geïnformeerd. Bewoners worden opgeroepen bij verdachte zaken of als ze getuige zijn van strafbare feiten 112 te bellen.
Artikel geplaatst op: 06 november 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen