Leerlingen ontbijten als een vorst

ALMERE – ‘Ontbijt als een vorst, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar’. Dat is een bekende basisregel voor een gezonde levensstijl. In de praktijk blijkt echter dat juist het ontbijt er vaak bij inschiet. Tijdens het Nationaal Schoolontbijt werd woensdag op verschillende plaatsen in Almere aandacht geschonken aan het belang van het ontbijt.
Op het Buitenhout College gaven derdejaars leerlingen uitleg over het ontbijt aan basisscholieren. (Foto: Fred Rotgans).

Leerlingen van het Buitenhout College in Almere Buiten verzorgden tijdens het Nationaal Schoolontbijt een ochtendmaaltijd voor 112 leerlingen uit de groepen acht van de basischolen Aurora, Torteltuin, Tjasker en Bommelstein. Derdejaars leerlingen gaven de basisscholieren uitleg over het belang van een goed ontbijt en noemden daarbij voorbeelden van verantwoorde voeding. Tot slot gingen de jonge gasten sporten onder leiding van professionele sportinstructeurs. Na afloop kregen zij nog een klein aandenken mee.
Tijdens het Nationaal Schoolontbijt stond de hele week de ochtendmaaltijd centraal. Zo was donderdag op het stadhuis een ‘burgemeestersontbijt’ waarbij Annemarie Jorritsma samen met twintig leerlingen van De Watertuin een vorkje wegprikte. Wethouder René Peeters was diezelfde ochtend in het Topsportcentrum Almere aanwezig. Hij schoof aan tafel met 250 leerlingen van basisscholen uit Poort. Ook dit ontbijt werd afgesloten met een sportprogramma voor de kinderen.
Het is de elfde keer dat het Nationaal Schoolontbijt werd georganiseerd. Het landelijke evenement laat zien hoe belangrijk een goed ontbijt is en dat samen ontbijten heel gezellig is. Naast het Buitenhout College en het Topsportcentrum werd ook ontbeten in sporthal Haven en veel andere Almeerse basisscholen. Landelijk deden op ruim 2.500 basisscholen zo’n 500.000 kinderen samen aan het ontbijt mee.
Artikel geplaatst op: 13 november 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen