Muziekwijk geniet al 25 jaar van oliebollen van Westenberg

MUZIEKWIJK – Johnny Westenberg is dé oliebollenbakker van Muziekwijk. Niet voor niets staat hij dit jaar al voor het 25e achtereenvolgende jaar met zijn oliebollenkraam op de parkeerplaats bij winkelcentrum Muziekwijk. “Ik heb veel vaste klanten, veel mensen kennen mij.”


Op zijn zestiende begon Johnny Westenberg met een eigen oliebollenkraam. Nu is hij 41 jaar en doet dit werk jaar in jaar uit met veel plezier. “Ik heb veel vaste klanten, veel mensen kennen mij. Ze komen jaarlijks terug vanwege mijn goede oliebollen. Wat dat zo goed maakt, ga ik natuurlijk niet zeggen. Dat is een beetje het geheim van de smid. Maar er spelen heel veel factoren een rol bij het maken van een goede oliebol. De ingrediënten natuurlijk op de eerste plaats. Alle ingrediënten voor mijn oliebollen haal ik al 25 jaar bij Dijkgraaf-Reinders uit Apeldoorn en dat is altijd een succes.
In de 25 jaar dat ik deze kraam heb, heb ik natuurlijk wel het een en ander verbeterd, maar ik koop wel altijd dezelfde olie, meel, krenten, rozijnen. Het poedersuiker dat ik gebruik is speciaal. Dat ik tien jaar geleden een oliebollenmachine heb gekocht was een enorme verbetering. Maar daarnaast blijft de kunst om de juiste combinatie van alles te vinden: goed beslag maken door goede ingrediënten te gebruiken, goede temperatuur van rijzen en een goede temperatuur van bakken. Dat alles bij elkaar maakt het geheim van de smid. Het recept zoals ik nu heb, heb ik al wel twintig jaar.”
Voor wie liever iets anders eet dan olie- of krentenbollen, heeft Johnny ook kersen-, aardbeien-, ananas-, banaan- en rum-rozijnenbollen. Maar ook appelbeignets, berlinerbollen en wafels.
Bestellingen kunnen gedaan worden via Facebook (Oliebollenkraam Westenberg Muziekwijk Almere) of telefonisch: 06-51055746.

Artikel geplaatst op: 24 november 2015 - 15:42

Gerelateerd

Delen